Asteroko buletina
Ogi orde (Otorde) dabila maiatza su eske. Ogi truke beroa nahi du.

Bizi baratzearen plaza

CPAEN NNPEK
Nafarroako nekazal produkzio ekologikoaren kontseilua

Nani Moré "Elikadura osasungarria eta ekologia zerbait ideologikotik zerbait praktikora ikustera pasatu gara: gure espeziearen kontserbazioa bermatzeko behar bat"

2020-01-07 01:00

2007an Nani Morék sukaldari lana aldatu eta kolektibitateetan sukaldatzen hastea erabaki zuen. Sektorean egin zuen lehen lana, geriatriko batean zehazki, esperientzia gogorra izan zen berarentzat. Nola jan zezaketen hori zaharrek? Lehen bizipen horretatik, hain zuzen ere, sortu dira Menjadors Ecologics elkartea eta Chef 2020 sarea, eta gaur egun bertan egiten du lan  elikadura osasungarriari buruzko aholkulari gisa. Nafarroan, gainera, Iruñeko Haur Eskoletako eta Fontellasko Argia ikastolako menu osasungarrietan ezarritako aldaketen erantzunkide izan da. Ibilbide hori elkarrizketa honetan islatu nahi dugu; izan ere, berak dioen bezala, "ez da gauza bera sabelak elikatzea edo betetzea".

atzera
Asteroko buletina

EMAN HARTURAKO:

Zirkuitu ibilbidea 2, Industrialdea 15
20160 Lasarte-Oria. Gipuzkoa. Euskal Herria
bizibaratzea@bizibaratzea.eus
+34 943371545

OlatuKoop

Ekonomia sozial eraldatzailearen sareko kide da ARGIA (Bizi Baratzea). Informazio burujabetza helburu, egunerokoan gauzak egiteko beste modu batean sinesten dugu.

BIZI BARATZEAko edukiak kopiatu, moldatu, zabaldu eta argitaratzeko libre zara, beti ere, gure egiletza direla aitortzen baduzu eta baldintza beretan egiten baduzu.

gora