Nafarroako nekazal produkzio ekologikoaren kontseilua
Miriam Otxotorena: “Beharrezkoa da tokian tokiko baserriko nekazaritzaren alde egiteaâ€
2019-07-23 02:00
Miriam Otxotorena abeltzaina da eta bere 300 ardiekin Axuribeltz gazta ekologikoa egiten du, Iturgoienen, Gesalatzen. Orain dela lau urte hasi zen era profesionalean gazta ekoizten ardi latxekin. Berarekin hitz egin dugu artzaina izatearen lanbideaz, bere bizimoduaz eta emakume abeltzainen egoeraz.
Ekonomia sozial eraldatzailearen sareko kide da ARGIA (Bizi Baratzea). Informazio burujabetza helburu, egunerokoan gauzak egiteko beste modu batean sinesten dugu.
BIZI BARATZEAko edukiak kopiatu, moldatu, zabaldu eta argitaratzeko libre zara, beti ere, gure egiletza direla aitortzen baduzu eta baldintza beretan egiten baduzu.