Bizi-baratzea

ALBISTEAK  >  Elikadura burujabetza

2020-09-25 | Garazi Zabaleta

Nafarroan sortutako ekimen berria da Ondalankoop, burujabetzaren aldeko eragilea eta herri mugimenduko tresna izan nahi duena. Egitasmoaren helburua herritarrei asteroko menuak eskaintzea da: ontziratutako otorduak izanen dira, baina kalitatezko produktuekin osatuak.

2020-09-25 | Emanhar Elkartea

Donostiako Herrerako auzotarren jateko-beharra asetzen lagundu nahi duen auzoko-zerbitzua da Herrerako Sukalde. Kontsumo-kolektibizatu honen bitartez, jakiak prestatzeak dituen kostuak auzotarron artean berdinduz (lehengaiak, sukaldea eta langileak) eta tokiko nekazari, abeltzain eta arrantzaleok ekoitzitako produktuak landuz, elikadura osasuntsu eta goxoak prezio onetan eskaini nahi zaizkie auzotar eta kideei, elkarte gastronomikoekin lankidetzan.

Auzoko-zerbitzua erabiltzea, katering-zerbitzu batean kontsumitu... + gehiago irakurri

2020-09-23 | Mikel Eizagirre

Jantokiak itxita edota edukiera mugatuarekin daudenez, guraso langileek ez dakite haurrak non utzi. Egoera konpontzeko esku hartzeko eskatu diote Eusko Jaurlaritzari.

 

2020-09-22 | Mikel Garcia Idiakez

“Uneotan, premiazkoa da jantoki-zerbitzua eskubide gisa jorratzea, ikastetxe publiko guztietan kalitate bera bermatuz”. Abiapuntu horri helduz eta hainbat adituren laguntzaz, txostena egin du Gure Platera Gure Aukera ekimenak, pandemia garaian zerbitzua uneoro mantentzeko jarraitu beharreko urratsekin.

2020-09-17 | Garazi Zabaleta
2020-09-17 | Jakoba Errekondo
2020-07-27 | Guaixe .eus

Aisiaz Blai, Altsasuko Udaleko haurrendako aisialdi eskaintzak, baratze komunitarioa sortu du Amandrea kaleko auzokonpostagailuaren inguruan gaur goizean. Barazkiak landatu ondoren Komando Baratzerok komunikatua irakurri+ gehiago irakurri

Zurea bidali