Gauza guzia bere denboran, baba zabala abenduan

Bizi-baratzea

(01:00ak arte)
Gaurko hitza
Sotarruratu
:  Lurra goldatu aurretik triki-traka deituriko tresna batekin askatzen... [+]
BIZI BARATZEA Buletina jaso nahi dut

ILARGIA

gaur, 2019ko otsailaren 21a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
sustraia 2019-02-21 - 2019-02-21
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

bihar, 2019ko otsailaren 22a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
sustraia 2019-02-22 - 2019-02-22
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

etzi, 2019ko otsailaren 23a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
sustraia 2019-02-23 - 2019-02-24 10:0
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

igandea, 2019ko otsailaren 24a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
sustraia 2019-02-23 - 2019-02-24 10:0
lorea 2019-02-24 10:00 - 2019-02-25 18:00
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

astelehena, 2019ko otsailaren 25a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
lorea 2019-02-24 10:00 - 2019-02-25 18:00
hostoa 2019-02-25 18:00 - 2019-02-27
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

asteartea, 2019ko otsailaren 26a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
hostoa 2019-02-25 18:00 - 2019-02-27
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

asteazkena, 2019ko otsailaren 27a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
hostoa 2019-02-25 18:00 - 2019-02-27
Asteko lanak

2019ko 8. astea

Otsailaren 18tik  otsailaren 24ra.


Aste osoa ILBEHERA.

Otsailaren 19 16:53ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Zuretarako eta egurretarako zuhiatzak eta arbolak botatzeko azken aukera da ilbehera hau. Atera eta mugitzeko aukerarik izango ez bada ere, behintzat moztuta utzi.


Baratzean ereiteko: porrua, baratxuria berdetarako, udaberriko aza, uraza, kukulua, zerba, ziazerba, erremolatxa, mihilua, apioa, baba, ilarra, patata, alberjinia eta piper berdea eta gorria. Berotegiaren babesperako erein: tipula gorria, Daikon arbi zuria, errefautxoa, uraza, kukulua, zerba, erremolatxa, borraja, azenarioa, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, tipula gorria, tipulina, udaberriko aza, uraza eta ziazerba. Berotegian baita porrua, tipula gorria, uraza, kukulua, erremolatxa, borraja eta ziazerba ere.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira.

Urteko ongarriketa nagusia egiteko azken aukera da: belardi, sagasti, soro, baratzean hutsik dauden taulenetan edo sailetan...

Karea eman behar izanez gero, orain da garaia.

Arbolean geratzen diren usteldutako fruituak bildu eta erre. Hurrengo urtean gaitza bera zabaltzeko bidea dira.

Hotzarekin sufrituko duten landareak babestu. Adibidez, palmondoak hostajea bil-bil eginda jarri.

Lorontzietan ditugun landareak babestu hotza etorri aurretik. Aterpe batera eraman edo estalki bat moldatu.

Garrazkiak edo zitrikoak bezala, hotzarekin sufritu dezaketen fruitu arbolak babestu.

Zuhaitzak, arbolak eta zuhaixkak inausi. Goiz mugituko direnekin hasi.

Goiz mugitzen diren fruitu arbolak txertatzeko sasoia da: aranondo, muxikaondo eta abar. Neguko edo zotzeko edo adarreko txertua egiten da orain.

Fruitu arbolei karesnea eman. Kare bizia uretan urtu eta hil egingo da. Esnea, errautsa, buztin hautsa edota behi-kaka nahasi dakioke. Denak edo aukeran nahi dituzunak. Euririk ez den egunen batean eman, enborrean eta adar nagusietan. Nahi izanez gero aurrez zepillo zakar batekin garbitu. Ondo margotu.

Hondarretan geruzatuta izan ditugun haziak atera eta erein, baratzean edo muintegian bezala ontzietan

Hostajea galtzen duten zuhaitz, zuhaixka eta lore landareak landatzeko sasoia da. Geroago landatuko diren zuhaitz eta zuhaixkentzako zuloak egiten hasi.

Zuretarako eta egurretarako izango diren zuhaitzak botatzeko garaia da.

 

Iturria: Euskalmet, AEMET eta Meteo France.