Bizi-baratzea

ILARGIA

gaur, 2021eko uztailaren 24a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

bihar, 2021eko uztailaren 25a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

etzi, 2021eko uztailaren 26a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

asteartea, 2021eko uztailaren 27a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

asteazkena, 2021eko uztailaren 28a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

osteguna, 2021eko uztailaren 29a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

ostirala, 2021eko uztailaren 30a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
Asteko lanak

2021eko 29. astea

Uztailaren 19tik 25era


Uztailaren 22 17:11 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Uztailaren 24 04:38etan ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.


Fruta arboletan udako inausketa egiteko sasoia da.  Arbolaren egitura indartzeko ilgoran egin inausketa. Fruitua sustatu nahi baduzu ilbeheran egin. Aste honetan hortxe dituzu biak.


Baratzean ereiteko: aza, lonbarda, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, errefautxoa, errukula, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, txikoria, zerba, erremolatxa gorria, ziazerba, borraja, azenarioa, babarrun motza, leka luzea, leka motza eta kuiatxoa. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipula gorria, brokulia, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia eta leka luzea.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, erromaneskua, brusela aza, brokulia, azalorea, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, kardua, zerba, borraja, mihilua, apioa eta arbi-apioa. Berotegian baita zainzuria, kukulua, ziazerba, apioa eta luzokerra ere.

Babarrun motza ereiteko azkeneko aukera da.

Tomatearen kimuak inausi.

Luar pila jiratu. Toki bero eta lehorrean badago, tarteka-tarteka busti on bat eman.

Landare usaindunak banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Sendabelarrak, usaindunak, eta jasotzeko belar eta landareak orain bildu.

Hesiak kimatu.

Arrosak tximeldu ordurako moztu eta kendu, ez utzi fruitu koxkorra garatzen. Lore gehiago izango duzu.

Arrosondo, hortentsia eta abar aldaxka bidez ugaltzeko sasoia da.

Udaberrian loratu ziren erraboilak, tulipa edo idi-bihotza, nartzisoa, lilipa eta abar hostajea ihartu ordurako atera eta jaso daitezke, bestela bere horretan utzi.

Gero beharko ditugun asun-ura, azeribuztan-ura eta abar prestatu.

Belardiak moztu eta ontzeko sasoia da. Behar izanez gero ongarritu.

Soropilak mozteko garaia. Behar izanez gero ongarritu.

Fruta arbolen enborreko altsumak eta sustraietako aldakaitzak moztu eta kendu.

Fruta arbolak ongarritzeko azken aukera.

Fruta arbolen udako inausketa sasoia hemen da.

Fruta zuhaixken aldaxkak landatu, ugaltzeko.

Iturria: Euskalmet, AEMET eta Meteo France.
Zurea bidali