Apaltasunik gabe ez dago baratzezaintzarik Alfred Austin

Bizi-baratzea

Fruituen eguna (17:00ak arte)
Gaurko hitza
Arbazta
:  Sua pizteko oso onak dira arbaztak. Banabarrari eusteko ibiltzen... [+]
BIZI BARATZEA Buletina jaso nahi dut

ILARGIA

gaur, 2018ko abuztuaren 22a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
fruitua 2018-08-21 00:00 - 2018-08-23 17:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

bihar, 2018ko abuztuaren 23a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
fruitua 2018-08-21 00:00 - 2018-08-23 17:00
sustraia 2018-08-23 17:00 - 2018-08-24 00:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

etzi, 2018ko abuztuaren 24a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
sustraia 2018-08-23 17:00 - 2018-08-24 00:00
desegokia 2018-08-24 00:00 - 2018-08-24 11:00
sustraia 2018-08-24 11:00 - 2018-08-25 10:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

larunbata, 2018ko abuztuaren 25a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
sustraia 2018-08-24 11:00 - 2018-08-25 10:00
lorea 2018-08-25 10:00 - 2018-08-27 19:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

igandea, 2018ko abuztuaren 26a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
lorea 2018-08-25 10:00 - 2018-08-27 19:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

astelehena, 2018ko abuztuaren 27a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
lorea 2018-08-25 10:00 - 2018-08-27 19:00
desegokia 2018-08-27 19:00 - 2018-08-29 09:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

asteartea, 2018ko abuztuaren 28a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
desegokia 2018-08-27 19:00 - 2018-08-29 09:00
Asteko lanak

2018ko 34. astea

Abuztuaren 20tik abuztuaren 26ra.

.


Abuztuaren 22ko 04:56 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA

Abuztuaren 26ko 13:57ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

Toki oso hotzetan marrubidia sortzeko edo moldatzeko sasoia da. Lehendik landareak baldin baditugu bakandu eta indartsuenak utzi, edo denak atera eta indartsuen horiek toki berri batean jarri edota landare berriak ekarri eta landatu.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, tipula zuria eta gorria, daikon arbi zuria, errukula, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, erremolatxa, ziazerba, errefautxoa, azenarioa, babarrun luzea eta babarrun motza. Berotegiaren babesperako erein: porrua, tipulina, azalorea, brokulia, daikon arbi zuria, uraza, eskarola, txikoria, kukulua, luzokerra, zerba, ziazerba, borraja, azenarioa, leka luzea eta ardi-mihia.

Baratzean landatzeko: porrua, aza, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, eskarola, txikoria, apioa, uraza, kukulua, orburua, kardua, zerba, erremolatxa, mihilua, apio-arbia eta borraja. Berotegian baita eskarola, txikoria, zerba, erremolatxa, borraja, mihilua, apioa eta apio-arbia ere.

Tomateak kimatu, adarrei hazten ez utzi, kimatzerakoan egindako zauria ahalik eta txikiena izan dadin.

Alberjiniak ere inausi, adar bakoitzaren bigarren lorearen gainean moztu; horietako aleak ederragoak etorriko dira.

Kuiak gizentzen ari diren eran, lurra hezea baldin badago azpian zerbait jarri lurra kentzeko.

Lorategian, udaberrian loratu ziren sustrai lodiak edo errizomak dituzten landareak atera, banatu eta berriro landatu. Kala, ezpata-belarra edo ostargi-belarra, zitori arrunta, molorrika...

Hortentsia, arrosondo eta abarren aldaxkak edo lakatzak landatzeko sasoia. Nahi izatera dilista-urarekin ureztatu, errazago itsatsi daitezen.

Usaindun iraunkorren aldaxkak egiteko garaia: erromeroa, izpilikua, salbia, ezkaia, azitraia...

Haziak jasotzeko sasoia. Belarren eta zuhaixken haziak bildu, lehortu eta toki fresko, lehor eta ilun batean jaso.

Lehortu nahi diren loreak moztu, paperezko konoetan sortaka bildu eta buruz behera toki ilun eta egurastuan jarri burz behera zintzilik.

Fruitu arbolen txertoak egin, udako txertoa edo begiko txertoa, alegia.

Fruitu arboletan txertoaren azpiko altsumak kendu.

Belarrak ontzeko sasoia da, eguna mozten ari dela gogoan izan.

Belardi eta soropilen mozketa zaindu.

Iturria: Euskalmet, AEMET eta Meteo France.