Bizi-baratzea

ILARGIA

gaur, 2020ko ekainaren 03a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
desegokia 2020-06-02 17:00 - 2020-06-03 18:00
lorea 2020-06-03 18:00 - 2020-06-04 16:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

bihar, 2020ko ekainaren 04a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
lorea 2020-06-03 18:00 - 2020-06-04 16:00
hostoa 2020-06-04 16:00 - 2020-06-05 12:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

etzi, 2020ko ekainaren 05a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
hostoa 2020-06-04 16:00 - 2020-06-05 12:00
desegokia 2020-06-05 12:00 - 2020-06-06 01:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

larunbata, 2020ko ekainaren 06a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
desegokia 2020-06-05 12:00 - 2020-06-06 01:00
hostoa 2020-06-06 01:00 - 2020-06-06 17:00
desegokia 2020-06-06 17:00 - 2020-06-07 01:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

igandea, 2020ko ekainaren 07a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
desegokia 2020-06-06 17:00 - 2020-06-07 01:00
fruitua 2020-06-07 01:00 - 2020-06-09 01:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

astelehena, 2020ko ekainaren 08a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
fruitua 2020-06-07 01:00 - 2020-06-09 01:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

asteartea, 2020ko ekainaren 09a
Irteera: Sarrera:
Egutegi biodinamikoa
fruitua 2020-06-07 01:00 - 2020-06-09 01:00
sustraia 2020-06-09 01:00 - 2020-06-11 06:00
Asteko lanak

2020ko 23. Astea

Ekainaren 1etik 7ra


Ekainaren 7, 18:24 arte ILBEHERA, ordutik atzera ILGORA.

Ekainaren 5, 21:14ean ILARGI BETEA, ordura arte ILBERRI, ordutik atzera ILZAHAR.

 


Hesiak kimatzeko sasoia da. Hesiak egiteko landatutako zuhaitzek eta zuhaixkek udaberrian zehar luzatu dituzten kimu berriak moztu eta hesia bere formara eramateko garaia da. Ilbehera honetan edo hurrengoan egin daiteke lan hori.


Baratzean ereiteko: porrua, tipulina, aza, aza gorria, Brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, Daikon arbi zuria, uraza, eskarola, kukulua, errefautxoa, zerba, borraja, azenarioa, arbi-apioa, babarrun luzea, babarrun zuri berria, leka motza eta leka luzea. Berotegiaren babesperako erein: kukulua, zerba, erremolatxa, azenarioa, apioa, arbi-apioa, leka motza, leka luzea, kuiatxoa eta luzokerra.

Baratzean landatzeko: udaberriko porrua, tipulina, aza gorria, brusela aza, azalorea, erromaneskua, brokulia, uraza, zerba, apioa, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, eta piper berde eta gorria. Berotegian baita, uraza, kukulua, borraja, patata, tomatea, alberjinia eta piper berdea eta gorria ere.

Artoa, babarruna eta kuia hirukia soroetan ereiteko sasoia amaitzen ari da. Euskal Herriko isuri atlantiarreko negurako janari garrantzitsuenak biltzen dituen lana da.

Tomateak kimatu. Hostoaren galtzerbean sortzen den kimutxoa kendu behar da. Ahalik eta txikiena denean, zauria txikia izan dadin eta guneko ordu beroenean, izerdiak zauria ahalik eta azkarren itxi dezan.

Baratzea toki lehorrean bada, taulenak jasoak baditu edo mendixka-tontorretan edo ildo-bizkarretan egina bada azpiak egin landareei, hau da, tarteko lurra estali. Azpigai ugari da: belar ondua edo berria, garoa, ezpala, txirbila, luarra, lastoa, orbela, enbor azal birrindua, papera, kartoia... Honela lurra babesten da, ureztaketa beharra murriztu eta belarrak atzeratzen dira. Toki eta sasoi hezeetan kontuz, ura gehiegi pilatu daiteke.

Palmondoak, garrazkiak edo zitrikoak landatzeko sasoia amaitzen ari da.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatzeko sasoia da.

Loreontzietan ditugun landareak ureztaketarekin ongarritu.

Belardi eta soropilak ongarritu eta behar den neurrian segatuz mantendu.

Landare usaindunak erein, banatu eta landatu: izpilikua, menda, erromeroa... Baita baratzean lagungarri izango ditugunak ere: ilena edo baltsamu-belarra, bortusaia, asentsio-belarra, kaputxina...

Goiz loratu diren zuhaixkak inausi: forsitia, kerria, amañi-lilia, sasi-azaharra, irasagarrondo japoniarra...

Belarrak ontzeko sasoia. Loretzen ari denean moztutako belarra izango da aziendarentzako jaki onena.

Arrosa landareetan loreak zimeldu ahala, fruitua kendu. Horrela lore gehiago emango du.

Mahatsondoari goizeko kimaketa egin, enborrean eta behar ez den tokian sortzen diren kimuak kendu.

Fruitu zuhaixken aldaxkak landatu.

Gustuko ez ditugun landareak mozteko garai egokiena: otea, menda eta batana, asuna, garoa, uztaba edo lapaitza... Ilgoran moztea da eraginkorrena.

Iturria: Euskalmet, AEMET eta Meteo France.